• Kundservice

#honinvesterar

För att stänga kapitalgapet och inspirera fler kvinnor till att investera i aktier & fonder arrangerade DNB Sverige, tillsammans med Avanza Bank, ett #honinvesterar-event på Sergel Hub i Stockholm.

honinvesterar

Har du hört talas om kapitalgapet? I siffror och i ett svenskt sammanhang kan det sammanfattas ungefär så här:

  • Män sitter på 99,5 % av riskkapitalet.
  • Män äger omkring 70 % av de privata aktievärdena på svenska börsen.
  • 75 % av de svenska entreprenörerna är män.
  • Nio av tio vd:ar i svenska börsbolag är män 2023.
  • 60 % av styrelseledamöterna i de svenska aktiebolagen är män.

För att stänga kapitalgapet och inspirera fler kvinnor till att investera i aktier & fonder arrangerade DNB Sverige, tillsammans med Avanza Bank, ett #honinvesterar-event på Sergel Hub i Stockholm. Eventet är baserat på #huninvesterer – en norsk DNB-kampanj som blev en folkrörelse och spelade en betydande roll i att minska kapitalgapet i Norge. Bland annat såg man under kampanjens två första år lika många kvinnliga aktieköpare som under de sju föregående åren sammanlagt.

På Sergel Hub i Stockholm fick gästerna bekanta sig med programledare Frida Boisen samt:

  • DNB Sveriges vd Elisabeth Beskow som gav en bakgrund till #honinvesterar och en lägesrapport om hur kapitalgapet yttrar sig i Sverige.
  • DNB Sveriges Private Banking-chef Charlotte Aleblad som delade med sig av tips & råd på hur vi navigerar genom marknaden i skuggan av en konfliktfylld värld och osedvanligt snabba ränteuppgångar.
  • Benedicte Bakke från DNB Asset Management tog oss med till fondernas värld med särskild fokus på hälsovårds- och bioteknologisektorn, och hur olika medicinska genombrott tillsammans med den blixtsnabba AI-utvecklingen kommer att påverka sektorn.

Slutligen slöt Frida Boisen upp till panelsamtal med Charlotte Aleblad, Johanna Kull (Avanza Bank) och Miljonärmamman Helena Svensson (Spiltan Invest) för att söka svar frågorna ”Hur börjar man spara? Vad ska man tänka på?”.

Sidfotsnavigering

Kontor

DNB Bank ASA Filial Sverige

Regeringsgatan 59

Stockholm

Postadress

SE-105 88 Stockholm

Org.nr.

516406-0161

Våra hemsidor

DNB Asset ManagementApproveCarportenAutoleaseDNB Portal

Internationellt

DNB NorgeDNB DanmarkDNB Luxemburg

Sociala medier

FacebookLinkedIn
Allmänna villkorUndgå bedrägerierCookiesPersonuppgifterDärför måste banken ställa frågorKunder bosatta i USA eller StorbritannienKlagomålshantering

© DNB