• Kundservice

Platsbeök på Ragn-Sells Ash2Salt-anläggning

Härom veckan besöktes Ragn-Sells Ash2Salt-anläggning, som invigdes i april, av DNB:s koncerndirektör Harald Serck-Hanssen och kollegor från DNB Sverige-kontoret.

Platsbesök

Visste du att Sverige huserar en världsunik Ash2Salt-anläggning som omvandlar flygaska, en restprodukt som bildas vid avfallsförbränning, till värdefulla salter vilka i sin tur kan användas som gödningsmedel, för att bekämpa halka eller i produktion av glas, papper och mediciner. Det är DNB:s kund Ragn-Sells som står bakom innovationen som förenar återvinning med lönsamhet – och på så sätt stöttar omställningen till en cirkulär ekonomi.

Härom veckan besöktes anläggningen, som invigdes i april, av DNB:s koncerndirektör Harald Serck-Hanssen och kollegor från DNB Sverige-kontoret.

Så här säger Madeleine Ljunggren, CFO på Ragn-Sells, om anläggningen och dess roll i såväl Ragn-Sells verksamhet som i den cirkulära ekonomin:

Ash2Salt anläggningen är den enskilt största investeringen i Ragn-Sells historia och var därför inte helt självklar. Men nu står världens första fabrik här redo att utvinna värdefulla salter från aska samtidigt som askan tvättas. Vi är oerhört stolta över att kunna erbjuda denna cirkulära lösning till våra kunder. Omställningen till ett cirkulärt samhälle kräver stora investeringar och då är det viktigt med trygga och pålitliga finansiärer som vågar satsa. Utan DNB och SEK i ryggen hade vi nog inte vågat ge klartecken till detta projekt.

Läs mer om anläggningen här.

Sidfotsnavigering

Kontor

DNB Bank ASA Filial Sverige

Regeringsgatan 59

Stockholm

Postadress

SE-105 88 Stockholm

Org.nr.

516406-0161

Våra hemsidor

DNB Asset ManagementApproveCarportenAutoleaseDNB Portal

Internationellt

DNB NorgeDNB DanmarkDNB Luxemburg

Sociala medier

FacebookLinkedIn
Allmänna villkorUndgå bedrägerierCookiesPersonuppgifterDärför måste banken ställa frågorKunder bosatta i USA eller StorbritannienKlagomålshantering

© DNB