• Kundservice

Intervjuer

Här har vi samlat intervjuer med DNB:are som berättar om sig själva, sin karriärresa och vad det bästa är med att jobba på DNB.

Victoria Gustafsson
Victoria Gustafsson

Victoria Gustafsson

Head of - Customer Analysis Section

Mitt namn är Victoria Gustafsson, jag är en Norrlänning i exil som bor med min sambo, två barn och en katt i Tyresö.

Vad tycker du kännetecknar DNB? 
DNB kännetecknas av teamkänsla. Det finns en vilja att hjälpas åt att nå både mål och deadlines.

Berätta om din karriärsresa? 
Jag har en Master in Finance. Min karriär började med kredit och är fortfarande inom kredit. Efter ett år som Kreditanalytiker på GE Capital Solutions började jag som Analytiker på DNB 2006. 2011 övergick jag till analys inom Leveraged Finance tills jag 2018 blev ledare för Customer Analysis Section.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
Det absolut roligaste är att jobba med så duktiga, hjälpsamma och roliga kollegor. I min roll har jag dessutom förmånen att jobba med en stor bredd av arbetsuppgifter, allt från rekrytering, on-boarding, teambuilding, kompetensutveckling, resursfördelning till projekt och tillsynsförfrågningar.

Hur upplever du kulturen på DNB?
Kulturen på DNB är hjälpsam, man vill lära sig av misstag och ger stort utrymme för anställda att ta initiativ och vara nyfikna. Det finns också ett stort fokus på jämställdhet och mångfald som jag tycker är viktigt.

Varför tycker du att man ska söka en tjänst hos DNB? 
På DNB så har du både goda möjligheter för karriärutveckling och goda förutsättningar att kombinera arbetsliv och familjeliv. Det tillsammans med en sund kultur och trevliga kollegor är anledningen till att jag nu har jobbat 15 år på DNB.

Johan Skoglund
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Aktieanalytiker - Equity

Mitt namn är Johan Skoglund och jag jobbar som aktieanalytiker inom DNB Markets. Innan DNB tog jag en masterexamen i Industriell Ekonomi från Chalmers och har även utbildat mig till kommersiell pilot. När jag inte jobbar försöker jag spendera tid på att lyfta vikter, springa, laga mat och uppleva Stockholm.

Vad tycker du kännetecknar DNB?

Jag tycker att DNB kännetecknas av ett öppet klimat utan onödiga hierarkiska strukturer och med korta beslutsvägar. Vi växer fort och tar marknadsandelar, vilket gör det motiverande att vinna nya affärer och leverera bra tjänster till våra kunder.

Berätta om din karriärsresa

Under studietiden gjorde jag ett antal internships inom olika sektorer som t.ex. finans och management consulting, däribland ett på DNB Markets Investment Banking och efter det fick jag ett erbjudande att fortsätta på DNB efter examen. Jag jobbade på investmentbanken i cirka 2 år och under våren 2022 fick jag en möjlighet att börja som Aktieanalytiker med fokus på små- och medelstora bolag, vilket är min nuvarande roll.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

De roligaste delarna med mitt jobb är det höga tempot, det stora ansvar jag fått redan från start i termer av klient- och investerarkontakt, samt kollegorna. Jag har fått väldigt bra vänner inom hela banken och vi umgås regelbundet både på och utanför jobbet.

Hur upplever du kulturen på DNB?

Jag upplever kulturen som öppen, drivande och ambitiös. Medan vi är marknadsledande i Norge har vi en utmanarroll i Stockholm där vi år efter år växer och gör fler samt större affärer. Detta märks på kulturen där team och avdelningar arbetar tillsammans över produktgränser för att växa och bli ännu bättre.

Varför tycker du att man ska söka en tjänst hos DNB?

Om du vill göra karriär inom en organisation där folk är drivna, taggade och trevliga bör du absolut söka dig hit. Du kommer tidigt att få ansvar och hjälp med att utvecklas, givet att du är nyfiken och öppen för att lära dig nya saker.

Anton Håkansson

Möt Anton Håkansson

Teamleader - NKS Finans

Jag är utbildad ekonom på Universitet i Östersund, där jag också kommer ifrån. Jag har ett stort intresse av energibranschen och omställningen till grön energi. Detta intresse gjorde att jag redan 2013 startade ett eget bolag inom denna bransch, som lever än idag.

Vad tycker du kännetecknar DNB? 
Jag tycker DNB kännetecknas av en fantastisk medarbetarkultur där alla är hjälpsamma, välkomnande och trevliga. Man känner att DNB satsar på personalen och tar sitt ansvar för att alla ska trivas och må bra. Detta tror jag sen avspeglar sig ut till våra kunder och samarbetspartners, vilket förmodligen bidrar till våra goda resultat i kundundersökningar och KTI-mätningar.

Berätta om din karriärsresa? 
Jag började på DNB i maj 2016 som inhyrd konsult, och blev sedan fastanställd efter ett halvår. Jag arbetade då på vår Kreditavdelning på Finansbolaget. Efter ett år övergick jag till säljavdelningen, med ansvar för samarbetet mellan DNB och bilåterförsäljare. En otroligt lärorik roll där jag snabbt fick ta stort ansvar trots min relativt korta erfarenhet inom branschen. 2020 blev jag sedan avdelningschef på Kreditavdelningen.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
Att få jobba med människor runt om mig som ger så mycket energi. Ett tydligt tecken på att medarbetare trivs med DNB som arbetsgivare är att de allra flesta har längtat efter att återigen jobba från kontoret, efter lång tids hemmaarbete. Även om det även fortsättningsvis ges möjlighet att få arbete hemifrån vissa dagar i veckan. 

Hur upplever du kulturen på DNB? 
Varm, välkomnande och inkluderande! 

Varför tycker du att man ska söka en tjänst hos DNB? 
För att här finns stora chanser att växa. Det är en stor arbetsgivare med många olika områden, vilket ger en möjlighet till personlig utveckling utan att behöva byta arbetsgivare. Utöver det har vi väldigt fina lokaler i centrala Stockholm där vi dessutom får möjlighet att göra trevliga och roliga aktiviteter tillsammans.

Camilla Ohlsson
Camilla Ohlsson

Möt Camilla Ohlsson

Fixed income sales - DNB Markets

Mitt namn är Camilla Olsson. Jag är 40 år och har en Magisterexamen från Linköpings Ekonomprogram. Jag har en son som är 8 år och har ett stort intresse av renoverings- och trädgårdsprojekt.

Vad tycker du kännetecknar DNB? 
Familj, hälsa och jämställdhet.

Berätta om din karriärsresa? Jag har arbetat på DNB mer eller mindre sedan jag tog min examen år 2005 (hann dock med en sväng till SEB först). DNB-resan startade år 2007 på finansbolagets ekonomiavdelning. Sedan gick jag vidare till andra delar av banken och testade på det mesta inom ekonomi. Därefter gjorde jag några år på kreditsidan. År 2016 hamnade jag slutligen på vår Marketsavdelning och har sedan dess varit ansvarig för certverksamheten (Commercial paper).

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
I mitt jobb ingår mycket kundkontakt, vilket jag älskar!

Hur upplever du kulturen på DNB? 
Inkluderande, omhändertagande och månar om familjelivet.

Varför tycker du att man ska söka en tjänst hos DNB? 
Stor och delvis statligt ägd bank, vilket känns tryggt och ger stora utvecklingsmöjligheter. Störst i Norge, lite mindre i Sverige, vilket bidrar till en mer entreprenöriell känsla, vilket jag tycker om.

Camilla Brandt
Camilla Brandt och Tobias

Möt Camilla Brandt

People Partner

Jag heter Camilla Brandt, jag är uppvuxen i Stockholm men valde att lämna Stockholm några år för att bo i Kalmar under mina studier. Otroligt mysig studentstad! När jag inte jobbar kan man antingen hitta mig ute i naturen, på gymmet, med mina vänner eller i full fart att renovera hemma.

Vad tycker du kännetecknar DNB?

I Sverige är banken ganska okänd för gemene man. Vi är en utmanare och det präglar kulturen. Här finns en entreprenöriell känsla, det är familjärt och vi kännetecknas av en organisation med väldigt mycket driv. Vi vill framåt och uppåt. Eftersom vi är färre medarbetare än många av de större bankerna i Sverige får man möjlighet att ta stort ansvar tidigt i sin karriär.

Berätta om din karriärsresa?

Sedan jag tog examen 2014 har jag arbetat både brett men också mer speciliserat inom HR. På såväl stora som mindre bolag. Jag började som People Partner på DNB 2021.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är otroligt roligt att arbeta med HR inom ett bolag som satsar på och tar hand om sina medarbetare. Jag har också fantastiska kollegor!

Hur upplever du kulturen på DNB?

Framåtlutad, vänlig och prestigelös.Vi har dessutom ett ständigt pågående arbete kring jämställdhet och inkludering, med allt från workshops till olika typer av diskussionsforum på temat, i vår strävan att skapa en än mer inkluderande kultur på DNB.

Varför tycker du att man ska söka en tjänst hos DNB?

Vi växer och tar marknadsandelar inom flera sektorer och segment. Det är en spännande resa att vara med på!

Heywad Nassery

Möt Heywad Nassery

Client manager - Future & Tech

Mitt namn är Heywad Nassery. Jag har en Masters i Finance & Mangement från Cranfield School of Management. Utanför jobbet spenderar jag mycket tid med familjen men när möjligheten ges försöker jag ägna tid åt mina intressen; jakt, sport och bio.

Vad tycker du kännetecknar DNB? 
Den öppna kulturen som främjar samarbeten och kreativitet.

Berätta om din karriärsresa? 
Efter min examen började jag arbeta på DNB och har varit här i över 7 år. Min karriär började som kreditanalytiker för stora företag på våran Customer Analysis Section, vilket gav en bra grund och förståelse för hela banken. Därefter hospiterade en kortare period på Investmentbanken här på DNB. De senaste åren har jag arbetat som Client Manager, vilket jag tycker är en mycket givande och utvecklande roll.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
Att träffa och hjälpa våra kunder måste helt klart vara det roligaste med mitt jobb. Gemenskapen bland kollegorna samt deras energi gör jobbet extra roligt också.

Hur upplever du kulturen på DNB?
Högt i tak och prestigelös. Det finns en gemenskap som gör att engagemanget blir stort.

Varför tycker du att man ska söka en tjänst hos DNB? 
DNB Sverige är en relativt fristående enhet i en stor internationell bank vilket ger stora möjligheter att utvecklas, inte bara i Sverige utan även utomlands. Visar man framfötterna så är allt möjligt!

Sidfotsnavigering

Kontor

DNB Bank ASA Filial Sverige

Regeringsgatan 59

Stockholm

Postadress

SE-105 88 Stockholm

Org.nr.

516406-0161

Våra hemsidor

DNB Asset ManagementApproveCarportenAutoleaseDNB Portal

Internationellt

DNB NorgeDNB DanmarkDNB Luxemburg

Sociala medier

FacebookLinkedIn
Allmänna villkorUndgå bedrägerierCookiesPersonuppgifterDärför måste banken ställa frågorKunder bosatta i USA eller StorbritannienKlagomålshantering

© DNB